Saltar al contenido

Ciutat Residencial Pública!!!

La Ciutat Residensial és pública.

Les instal.lacions de la Ciutat Residencial estan tancades desde finals del 2011.

Ens vam alertar aquest 2016 quan vam llegir una noticia al diari del 2014 dient que había una pluja d’ ofertes per convertir la Ciutat Residencial de la Platja Llarga en un Ressort Hoteler, un macro projecte que incrementaria la pressió antròpica de la platja Llarga, una platja natural i verge, que es situa a 200 metres, en procés de renaturalització amb una porta a un espai d’Interés Natural.

Fons platja avans dels Bungalows 2016

L’ ajuntament i l’ associació de veïns de Llevant reclamaven a la Generalitat accelerar els tràmits, per complimentar la demanda del BCN World o el complex Ferrari de Port Aventura, i així evitar la degradació de les instal.lacions.

Les ofertes han vingut de grups empresarials:

<< Se trata de compañías que ya cuentan con complejos de referencia en el territorio y que estarían dispuestas a invertir «cantidades muy importantes» para poner a punto estas instalaciones. Así, hay ofertas del Group Palas –que tiene tres hoteles en la Pineda y que fue el primero en llamar a la puerta de la administración antes, incluso, del cierre del espacio–, del Grupo Rossell –que impulsará el complejo comercial outlet en la Marina Port Tarraco– y del Grupo Estival Park, fuertemente implantado en la Costa Daurada .>>

La Plataforma Salvem la Platja Llarga ha realitzat 3 assemblees per deliberar sobre:

-Actualmet es podria aparcar a l’ aparcament habilitat, per aquesta funció, a la mateixa Ciutat Residencial, als mesos de temporada alta, mentres es prepara el nou aparcament, per tal de deixar totalment lliure l’ aiguamoll segrestat, i altres zones com el savinar, als quals li han fet una contra propaganda en comptes de sensibilitzar als ciutadans de les seves avantatges com serveis ecosistèmics.

-Que les antigues pistes de tenis siguin rehabilitades com zona esportiva de Llevant, fins hi tot amb un rocódrom i restaurar la bolera, en aquesta zona de la ciutat residencial hi ha molt d’espai pel nou aparcament de l’accés principal de la Platja Llarga, per tal de deixar lliures els hàbitats d’ Interès Natural i connectors biològics, evitant fer més número d’aparcaments entre la carretera i la via del tren i donant més arguments a la no nececitat del Pla Parcial Budellera.

– Que les 14 hectàrees situades privilegiadament tingui tot un caràcter social, educatiu, de salut i ecològic on l’ autogestió  sigui viable pel seu manteniment. Sense cap tipus d’especulació.

Idees: Residència per cohausing, forums de drets humans, per els refugiats que els hi vingui de gust, co-living, gent sense sostre, jardí botànic de plantacions autòctones del mediterrani, educació ambiental, escola ambiental, Hortes compartides, apiaris col.lectius, centre de la salut i benestar, terapies biològiques, circ, universitat de biologia marina i moltes més idees per la millora del patrimoni cultural i humà.

Per aquestos motius socials i d’altres més científics demanaem la Protecció de la Platja Llarga.

DRETS HUMANS – TOTS SOM REFUGIATS:

Vivendes dignes per tots els refugiats de tots els països, també per a la gent sense sostre local i altres parts de la societat.

Volem tractar llocs tan apreciats pels ciutadans i abandonats per les administracions com la Ciutat de Repòs i vacances o la Tabacalera, que podriem compartir, oferir, ocupar, reviure i relacionar-nos uns amb altres amb activitats interculturals. Lluny de formar guetos i exclussión social, conceptes que també vulneren els drets humans.

Espais per realitzar fòrums, convencions, festivals, ponències sobre el que està succeint en les guerres del Mare Nostrum,etc.

La protecció del medi ambient i serveis ecosistèmics van presos de la mà amb els drets dels humans, drets de la fauna i flora.

 

FullSizeRender (5)

Disserció de Notícies al Territori de Tarragona referents:

Ciutat de Repós i Vacances (1931-1938)

Recordar que la Federació de Veïns de Tarragona la favt, va presentar unes al.legacions pel projecte de la Villa Olímpica, dels Jocs Olímpics 2017, demanant que deixessin un camí pels barris de Ponent, així poguer connectar amb l’ Anella Verda, han sigut denegades totes les peticions amb resposta de Josep Maria Milà. Van fer 4 caminades populars durant 4 anys i finalment en el desempat en la moció presentada per l’ Anella Verda de Tarragona no s’acava aprovant la connectivitat biològica dels barris. #AnellaVerdaTGN

Josep Maria Milà regidor i arquitecte del Jose Luis Garcia, un dels majors promotors de la construcció al territori Tarragoní, amb els macro projectes de Terres Cavades i la Budellera de Tarragona.

També podem veure el següent butlletí del 04/04/2016, on Fernández i Peris parlen dels Jocs i de la Ciutat Residencial, sense donar cap dada de transparència en la noticia, sobre el futur que li estan programant a aquest espai del litoral, el que si està clar, es que hi ha molta polèmica amb els Jocs Mediterranis 2017 i tot el que està relacionat amb aquest cas crida molt l’ atenció.

-Tan fàcil com obrir les portes per aparcar en l’ antic pàrquing ja amb ombra, per tal de conservar la Platja Llarga.

APARCAMENTS aiguamoll i voltants

 

Info sobre a ciutat residencial:

Aquest primer article el recomanem llegir: 2012

Siempre manteniendo una ideología clara, y es que, como se decía entonces, “no se trata de crear una nueva playa de moda. La orientación general del proyecto es profundamente democrática, encaminada a satisfacer una necesidad social de las clases media y trabajadora y en él se prescinde de casinos y hoteles de lujo…”

zona, llamada Zona de cultivo. Las casetas desmontables iban a disponerse en la zona para Fin de Semana. Estas se proyectan como un prototipo de vivienda mínima capaz de ser montada y desmontada por el propio usuario, sin ayudas auxiliares. El usuario adquiere un papel protagonista en este tipo de arquitectura donde él mismo es el responsable constructivo y de mantenimiento.

https://proyectos4etsa.wordpress.com/2012/06/11/ciutat-de-repos-i-vacances-1931-1938-barcelona-espana-gatcpac/

 

la Generalitat pedirá al consistorio realizar la modificación puntual del texto urbanístico para poder adaptar las peticiones recibidas para el futuro de estas hectáreas.

Ciutat d’ educació i descans: http://arquitecturatarragona.blogspot.com.es/2011/11/la-ciudad-residencial-de-educacion-y.html

 

2013/06/29/

El PP ha cargado duramente contra el cierre y pide que el complejo se traspase al Ayuntamiento. “No podemos continuar con un equipamiento en la mejor zona de Tarragona cerrado, olvidado y degradado”, explica Alejandro Fernández, portavoz del grupo municipal del PP. “Las pérdidas de un millón de euros anuales son una excusa, ya que es casi lo mismo que cuesta tenerla cerrada”, remacha Fernández.

De momento el silencio domina el lugar en el que hacen sus unos guardas de seguridad. En sus aledaños permanece abierta una farmacia y los domingos por la mañana en la capilla se oficia misa porque así lo solicitó el Arzobispado a la Generalitat.

http://ccaa.elpais.com/ccaa/2013/06/29/catalunya/1372529122_637271.html

 

Que muevan ficha ya’ 03/04/2014

El alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, confirmaba ayer el «interés de tres firmas (podría haber más)» por el espacio situado en la zona de Llevant. El máximo representante municipal lamentó que el emplazamiento «esté en desuso» desde finales de 2011, cuando la Generalitat acordó el cierre, a la vez que se mostró «preocupado» por la «creciente degradación» que están sufriendo estas instalaciones, un hecho que a lo largo de los últimos tiempos también ha sido denunciado por el presidente de la Federació de Veïns de Llevant, Carlos Pedreño.

http://www.diaridetarragona.com/tarragona/21572/los-inversores-para-la-ciutat-del-repos-se-cansan-de-esperar

15 d’ abril 2014http://www.lavanguardia.com/local/tarragona/20140415/54405730248/ciutat-de-repos-tarragona-resort-hotelero.html

Más de dos años después de su cierre definitivo, la Ciutat de Repòs i de Vacances deTarragona sigue buscando inquilinos. La Generalitat tiene varias ofertas encima de la mesa y la opción que toma más fuerza es que el espacio, de 14 hectáreas y situado en un enclave privilegiado de la ciudad, se acabe convirtiendo en un resort hotelero de primer nivel para complementar la oferta ya existente y disponer de un alojamiento singular ante la llegada de proyectos como BCN World o el futuro complejo de Ferrari.

 

23 abril 2014

Després de més de tres anys tancat i sense activitat, el govern i l’Ajuntament de Tarragona tenen en l’agenda una reunió imminent per tal de posar fil a l’agulla als tràmits necessaris per donar una segona vida al recinte, des de modificacions urbanístiques fins a trobar la fórmula de cessió.

De qualitat

“És un lloc idíl·lic, únic”, remarca l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, que es mostra satisfet per la propera trobada, en què participaran també representants de les àrees de Patrimoni i Urbanisme de la Generalitat. L’Ajuntament veuria amb bons ulls la creació d’un complex turístic de “quatre o cinc estrelles”, que seria una de les propostes més fermes rebudes pel govern i que afectaria els tres espais de l’antiga Ciutat de Repòs: la residència, la zona esportiva i la zona de platja.

L’agrupació veïnal, a més, està decebuda perquè el govern català no ha acceptat la seva petició per fer servir una part de l’espai com a centre cívic o com a local social mentre no se’n defineixi l’ús definitiu, per evitar-ne així l’abandonament durant aquests anys. Ara, però, la Generalitat sí que reconeix que vol fer compatible aquesta cessió veïnal amb la reobertura de la Ciutat de Repòs, tot i que avui les demandes tant de l’Ajuntament com dels veïns se centren més en la zona esportiva, que volen que sigui també d’ús públic. Aquesta fórmula, de retruc, permetria posar fi al dèficit d’equipaments de les urbanitzacions de la zona de Llevant a Tarragona.

http://www.elpuntavui.cat/article/1-territori/6-urbanisme/734910-tarragona-aposta-per-un-resort-a-la-ciutat-de-repos.html

16/03/2016
Deberes pendientes para el Govern en Tarragona
La Ciutat de Repòs, la antigua prisión y el Fòrum Judicial siguen sin encontrar una solución. El Govern también negociará con la comunidad educativa el uso de la tercera planta de la EOI
http://www.diaridetarragona.com/tarragona/58858/deberes-pendientes-para-el-govern-en-tarragona

 

6 novembre 2014

http://www.circdetarragona.com/noticia/2598/la-ciutat-de-repos-i-vacances-de-tgn-a-punt-de-sortir-de-la-letargia

22/06/2016

L’antiga ciutat residencial de Tarragona no servirà d’aparcament per solucionar el problema de vehicles de la platja Llarga. La Generalitat i l’ajuntament no s’han posat d’acord. El consistori apostarà per uns terrenys privats que hi ha a prop.

http://tac12.xiptv.cat/noticies-12/capitol/dimecres-22-juny-2016 (minut 2)

 

15/07/2016
El ple demanarà la cessió de la Ciutat de Repòs i de Vacances com a aparcament
La Fundació Mediterrània ha registrat una moció per al proper 22 de juliol

http://delcamp.cat/tarragonadiari/noticia/2582/el-ple-demanara-la-cessio-de-la-ciutat-de-repos-i-de-vacances-com-a-aparcament

 

22/07/2016

Tarragona demanarà a la Generalitat que posi a servei de la ciutadania la Ciutat de Repòs i Vacances. La moció ha estat aprovada per 18 vots a favor (Unió, ICV- EUiA, PP i PSC) i 8 abstencions (CUP, CDC i ERC). La moció ha estat presentada per la Fundació Mare Terra i ha estat defensada pel grup de Ciutadans. “Aquesta seria una mesura provisional” ha afirmat el portaveu de Ciutadans, Rubén Viñua

http://diaridigital.tarragona21.com/tarragona-demanara-a-la-generalitat-que-posi-a-servei-de-la-ciutadania-la-ciutat-de-repos-i-vacances/

 

-ÚLTIMES NOTICIES: 

1 d’Octubre 2015

La Generalitat estima que Catalunya haurà d’acollir uns 3.000 refugiats sirians en un període de dos anys, tot i que encara es desconeix el nombre de persones que correspondran a la demarcació de Tarragona. El coordinador del comitè per acollir refugiats de la Generalitat, Àngel Miret,..<< “En cap cas ens hem plantejat, ni a Tarragona ni en cap altre indret de Catalunya, tenir persones agrupades en col·lectius molt nombrosos.” Per tant, la Ciutat de Repòs i Vacances de Tarragona quedaria descartada per a aquesta finalitat i només s’estudiaria en una situació d’emergència davant una onada inesperada de milers de refugiats.>> Tampoc es planteja el caràcter “temporal” de l’acollida a la ciutat residencial, com va demanar dilluns el ple de l’Ajuntament de Tarragona, ja que l’únic centre d’acollida inicial de Catalunya serà la Casa Bloc de Barcelona. L’objectiu, segons Miret, és evitar crear guetos i fer que les famílies “es dispersin de manera normalitzada”.

 

Dissabte 29 d’octubre de 2016

La Ciutat de Repòs i de Vacances, lloc escollit per acollir els refugiats

 

 

29 octubre 2016

La Generalitat no preveu refugiats a la ciutat residencial

 

 

 

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies